400 ₺ ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsiz !

Sepet Bilgileri
Sepet Tutarı : 0,00 ₺
İndirim Tutarı : 0,00 ₺
Kargo Tutarı : 0,00 ₺
Toplam Tutar : 0,00 ₺

400 ₺ ve üzeri alışverişlerde kargo ücretsiz !

Anasayfa • Havuç Tohumu Yağı (Carrot Seed Oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.
/assets/uploads/604ef7417966f161578784142.jpg

Havuç Tohumu Yağı (Carrot Seed Oil). Sabun ve kozmetik üretimi içindir.

Ürün Kodu : Y29

Piyasa Fiyatı      : 60,00 ₺
35,00 ₺ (KDV Dahil)

*Kapanyalı Ürünlerde Özel İndirim!

*En Geç 3 İş Günü İçinde Kargoya Verilir!

Adet

Birçok cilt bakım ürününün içeriğinde yer alan havuç yağı, cilt sağlığına önemli katkılarda bulunur. İçeriğinde havuç yağı bulunan kozmetik ürünlerini kullanabileceğiniz gibi güzellik maskeleri, nemlendirici ve losyonlarınıza birkaç damla havuç yağı ekleyerek faydalarından yararlanabilirsiniz. Cildi onaran ve yenilen havuç yağı, E vitamini bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. 600’den fazla karotenoid (güçlü antioksidan) içeren havuç yağı aynı zamanda A vitaminine dönüşen beta-karoten içermektedir. Bu güçlü içeriği sayesinde cildi onaran ve yenileyen havuç yağı, yumuşak, pürüzsüz ve genç görünümlü bir cilde kavuşmanızı sağlar.

 

Cildi ultraviole ışınlarına karşı koruyan havuç yağı, erken yaşlanmaya neden olan serbest radikallerin oluşumunu da önlemektedir. Aynı zamanda cildin elastikiyetini koruduğu da belirtilmektedir. Nemlendirici özelliğine sahip olan havuç yağı, kuru ve çatlamış bölgelerin onarılmasını sağlar. Ayrıca tahrişi önlediği de bilinmektedir. Havuç yağı kullanımında dikkat edilmesi gereken en önemli unsur tüketim miktarıdır. Cilde renk verebilen havuç ve havuç yağı, cildin sarımtırak bir renk almasına neden olabilir. Aşırı miktarda havuç yağı kullanımına bağlı olarak ciltte sivilce oluşumu söz konusu olabilir. Havuç yağının gün aşırı sürülmesi önerilirken devamlı olarak cilde nem vermek amacıyla kullanılmaktan kaçınılması gerektiği ifade edilmektedir.

 

Havuç yağının sıkça kullanıldığı alanlardan bir diğeri ise bronzlaştırıcı kozmetik ürünlerdir. Bronzlaştırıcı etkiye sahip olan havuç yağı, daha kolay bronzlaşmanızı ve yanmanızı sağlar. bronzlatırıcı amaçlı kullandığınız havuç yağına alakalı diğer bitkisel yağlardan da ekleyerek güneş yanıklarının oluşmasını önleyebilirsiniz. Havuç yağını haftada bir kere maske şeklinde kullanabilirsiniz. Yaklaşık olarak 5 dakika beklettikten sonra cildinizi durulayabilirsiniz. Ancak durulama sırasında oldukça özenli davranmanız önerilmektedir. Aksi halde yeterince temizlenmeyen ciltte siyah nokta ve sivilce oluşumuna rastlanılabilir.

 

Havuç Yağının Saçlara Faydaları

Saç sağlığına önemli katkılarda bulunan havuç yağı, içeriğindeki A ve E vitaminleri sayesinde saç ve saç derisini besleyerek yumuşamasını sağlar. Saçlara doğal bir parlaklık kazandıran havuç yağı, saçları güçlendirir ve daha hızlı uzamasını sağlar. Havuç yağı saç ve saç derisinin nemlenmesini sağladığı gibi kırılmış saç uçlarının da onarılmasına yardımcı olur. Esansiyel bir yağ olan havuç yağını kullanmadan önce zeytinyağıbadem yağı veya jojoba yağı ile yarı yarıya bir ölçü kullanarak inceltmeniz önerilmektedir. Aksi halde cildinizin tahriş olması söz konusu olabilir. Hazırladığınız karışımı nemli saçlarınıza ve saç derinize masaj yaparak uygulayınız. 10-15 dakika boyunca masaj yaptıktan sonra 15 dakika daha saçınızın yağı emmesinin bekleyiniz. İşlemin ardından günlük hayatta kullandığınız şampuan ile saçınızı yıkayarak duruyalabilirsiniz.

0 Adet Yorum Yapıldı!
Yeni Yorum Ekle

Yorumlarınız editor kontrolünden geçmektedir *

Benzer Ürünler